Nordvestsjælland

Natur, lange kyststrækninger, smukke slotte og kulturelle oplevelser: På Nordsjælland er der det hele. Du behøver ikke køre langt mellem seværdighederne på det nordlige Sjælland, da området er tæt pakket med gamle byer, historie og sjove ting for både familier, par og singler. Tag toget langs kyststrækningen mod Helsingør. Kig ud af ruderne, og se det danske landskab fra sin bedste side. Stå af i byen, der kun lægger 4 kilometer fra Sverige. I Helsingør findes slottet Kronborg. Det historiske danske slot har stadig store kanoner, der peger ud mod vandet. Mærk historiens vingesus i de dunkle kasematter, hvor Holger Danske plejede at sidde. I dag den ægte statue rykket til Vestjylland, da han blev solgt på en auktion. Men en tro kopi er dog stadig at finde på Kronborg. Er humøret til flere slotte, så sæt kursen mod Hillerød. Her findes Frederiksborg Slot, der er Nordens største renæssanceslot, og omgivet af en smuk slotshave, der også er et besøg værd. Mellem Hillerød og Kronborg lægger Fredensborg Slot, hvor Dronning Margrethe residerer en del af året.

Strande og smuk natur er aldrig langt væk

Hornbæk strand tager sig muligvis bedst ud, når sommeren er over os, men faktisk er stranden et stykke dansk natur, der også gør sig godt resten af året. Har du børn med på ferien vil de elske at samle sten langs strandkanten eller bare føle den forfriskende strandluft. Efter strandturen, kan I gå en tur i Hornbæks charmerende gader, hvor lokale caféer og gode restauranter ligger side om side med butikker. Hvis turen skal have et aktivt indslag, så besøg kajakfirmaet Sne og Vand der befinder sig tæt på Fredensborg Slot. Efter en grundig instruktion kan både børn og voksne prøve at komme på vandet. Nord for Esrum Sø, finder I Nordsjællands Fuglepark. Der er åbent i sæsonen fra marts til oktober. Opleve de smukke arapapegøjer i et veludført flyveshow. Udover de mere end 2.000 forskellige slags fugle er der også krybdyr og legeplads i fugleparken.

Kulinariske oplevelser og wellness

Skal du på en romantisk tur med din partner, eller trænger du bare til at trække stikket og lade op, så behøver du heller ikke kigge længere væk end Nordsjælland. Marienlyst Strandspa, Kurbadet by Ilse Jakobsen i Hornbæk og Comwell Borupgaard Spa er blot tre af de lækre steder med wellness. Her kan du gøre ophold, hvis dit sind og krop trænger til ægte forkælelse. Er vejret skidt, kan du få nye smagsindtryk på en af de mange restauranter. Eller blive indendøre og spille på nogle af dine yndlings danske online casinos. Find nogle gode sider på storspilleren. Glem ikke de gode madoplevelser. Du kan besøge Ninas Naturcafé, der ligger syd for Hillerød. Her kan du indtage dit måltid i den skønneste, grønne oase. Er du vild med is, skylder du dig selv at tage en tur forbi Brostræde Is. Du finder den legendariske isbutik i Helsingør. Stedet er kendt for sine hjemmebagte vafler og flødeis. Uanset om du selv bor i Nordsjælland, eller leder efter et sted at holde ferie i Danmark så har Nordsjælland hele pakken. Samtidig er det nemt at komme dertil og fra på grund af gode offentlige transportmuligheder.